Πανευρωπαϊκή Διάκριση του Γενικού Λυκείου Πεντάπολης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/eTwinning.

Σεπτέμβριος 27, 2017 10:06 πμ Published by Αφήστε σχόλιο

Το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Move2Learn, Learn2Move», η οποία υλοποιείται με την ευκαιρία της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus+. Η πρωτοβουλία «Move2Learn, Learn2Move»  ανταποκρίνεται σε δύο καίριες προτεραιότητες της Επιτροπής: να δοθεί νέα έμφαση στη νεολαία της Ευρώπης και να διευκολυνθεί η κινητικότητα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χάρη στην άριστη ποιότητα των δύο σχεδίων ηλεκτρονικής αδελφοποίησης (eTwinning) με τίτλο “To be continued..” και “Creative Learning in a Computer Kingdom” στα οποία ενεπλάκησαν, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου είναι πλέον δικαιούχοι δωρεάν εισιτηρίων προκειμένου να επισκεφθούν τους συνεργάτες τους σε Πολωνία και Βουλγαρία και ταυτόχρονα θα έχουν τη χαρά να υποδεχτούν τους εταίρους τους από τη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, 43 μαθητές του Λυκείου μας θα παραλάβουν εισιτήρια αξίας 350 έως 530 ευρώ έκαστος για να ταξιδέψουν τη χρονική περίοδο: Αύγουστος 2017 έως και Δεκέμβριος 2018, σε ημερομηνίες της επιλογής τους.

Το σχολείο μας είναι ένα από τα επτά ελληνικά σχολεία που διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η διάκριση αυτή οφείλεται στην εμπειρία που έχει αποκτήσει το σχολείο με την πολύχρονη ενασχόληση στην υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στις συντονισμένες προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κ. Θεοδώρα Γκένιου.

Κατηγορία: Νέα eDemocracy

Συντάκτης empapa