ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

english2_croppedΤα μαθήματα των Αγγλικών, Γερμανικών και Γαλλικών στα Κ.Δ.Α.Π. απευθύνονται σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού, καθώς επίσης και σε νήπια που θέλουν να έχουν μία πρώτη αλλά σημαντική επαφή με τις δύο παραπάνω ξένες γλώσσες.

german_cropped

Στόχος των μαθημάτων για τους αρχάριους, ακόμη και για τα νήπια, είναι η εκμάθηση της Αγγλικής, Γερμανικής και Γαλλικής αλφαβήτας μέσα από ενδιαφέρουσες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως, παζλ, τραγούδια και παιχνίδια.

Επίσης, τα παιδιά εξοικειώνονται με βασικές ομάδες λέξεων (ζώα, χρώματα, αριθμοί, μέρες, μήνες κτλ.) και μαθαίνουν να γράφουν Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά μέσα από διάφορες ασκήσεις και σταυρόλεξα.

kids-french-language-games-1.1-800x800Για τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού παρέχεται η δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών και η προετοιμασία για το μάθημα της επόμενης ημέρας στο σχολείο.

Δίνεται έμφαση στην ανάγνωση κειμένων και παραμυθιών (reading), στον προφορικό λόγο και στην επανάληψη βασικών κεφαλαίων της Γραμματικής.

Υπάρχει πλούσιο υλικό από φωτοτυπημένες εκθέσεις ( letters, articles, e- mails)και επαναληπτικές ασκήσεις στην Γραμματική.

Οι μαθητές μπορούν ακόμη να φτιάχνουν χειροτεχνίες και ζωγραφιές σχετικές με τα μαθήματα των Αγγλικών, Γερμανικών και Γαλλικών.

Όλοι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα και να διατυπώνουν απορίες.